۱ دی ۱۳۹۰، ۱۶:۰۱

امینی اعلام کرد؛

آموزش ۴۵۰ کارآموز قضایی در کشور

آموزش ۴۵۰ کارآموز قضایی در کشور

قم - خبرگزاری مهر: معاون آموزش و تحقیقات قوه قضائیه گفت: ۴۵۰ کارآموز قضایی زیر نظر مرکز آموزش این معاونت آموزش کارگاهی و تکمیلی می‌بینند.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام علیرضا امینی ظهر پنج شنبه در مراسم افتتاحیه پنجاه و چهارمین دوره کارآموزی قضات روحانی که با حضور مقامات عالی قضایی کشور در مجتمع قضایی شهید بهشتی قم برگزارشد، گفت: درحال حاضر ۲۵۰ قاضی در تهران، ۱۲۴ قاضی در قم و ۵۴ نفر دیگر نیز در مشهد دوره‌های متنوع کارآموزی را سپری می‌کنند.

لزوم انتقال تجربه قضات پیشکسوت به نوآموزان

معاون آموزش و تحقیقات قوه قضائیه با تاکید براینکه مدت دوره‌های کارآموزی قضایی بین ۹ تا دو سال درگردش است، اظهارداشت: دست یابی به مهارت قضایی نیاز به تجربه اندوزی و شرکت در دوره‌های کارآموزی کارگاهی دارد.

وی با ابراز تاسف از اینکه حوزه و دانشگاه نمی‌توانند علوم قضایی را به طور کاربردی در اختیار فارغ التحصیلان خود بگذارند، گفت: انتقال نسل با تجربه قضا می‌تواند تاثیر مثبت و خوبی در تربیت قضات جوان و کارآموز داشته باشد.

تمرکز زدایی آموزشی از تهران به مناطق محروم

وی با تشریح این مطلب که اولویت آموزشی با شهرهایی است که از امکانات بهتری برخوردار باشند، گفت: یکی از برنامه‌های جدی ما در بحث آموزش تمرکز زادیی امکانات نرم افزاری و سخت افزاری آموزشی از تهران است.

امینی با بیان اینکه باید توزیع عادلانه محتوایی و امکاناتی در تمام شهر‌ها داشته باشیم، گفت: توزیع تجربه و توانمندی نیروی انسانی در شهر‌ها سطح قضاوت را افزایش و ضریب خطای قضایی را به شدت کاهش خواهد داد.

برنامه‌های آموزشی دستگاه قضا

امینی با عنوان این مطلب که درصدد هستیم از تجارب قضات پیشکسوت و توانمند دستگاه قضا استفاده کامل ببریم، گفت: ایجاد کارگاه‌های متنوع و برگزاری دادگاه‌های مجازی می‌تواند در رشد کیفیت کاری قضات تاثیرگذارباشد.

معاون آموزش و تحقیقات قوه قضائیه، از کمرنگ بودن آموزش ضمن خدمت در دادگستری انتقاد کرد و گفت: متاسفانه مشغله کاری قضات و تراکم پرونده‌های قضایی فرصتی برای آموزش ضمن خدمت برای کارکنان این دستگاه نگذاشته است.

وی از ترویج و رشد آموزش الکترونیکی در قوه قضائیه خبر داد و بیان داشت: طرح ایجاد مراکز پژوهشی قضا برای ساماندهی و ایجاد پشتوانه علمی قضات و کارکنان دادگستری ازجمله اقداماتی است که درجهت ارتقا کیفی دادگستری‌ها مدنظر است که برای اجرا باید تصویب شود.

 معاون آموزش و تحقیقات قوه قضائیه، با اعلام این مطلب که امضای تفاهم نامه آموزشی با جامعه المصطفی العالمیه درراستای تقویت آموزشی است، ادامه داد: بنا به درخواست قضات برای دوره‌های تکمیلی و دوره دکترا در دانشگاه‌ها برنامه‌های مفصلی داریم که یکی ازآن‌ها امضای تفاهم نامه با جامعه المصطفی است.

منزلت اجتماعی قضات درگروی مدرک و پول نیست

امینی با تاکید براینکه نباید مدرک گرایی میان قضات رواج پیدا کند، گفت: دستیابی به منزلت اجتماعی در امر قضا انجام درست قضاوت است و نباید فکر کنیم که چون یک قاضی مدرک دانشگاهی ندارد، از توانایی کمی برخورداراست.

وی با بیان اینکه رشد قضایی به نوع نگرش قاضی بستگی دارد، اظهارداشت: اگر بخواهیم دستگاه قضا به ارتقاء و منزلت اجتماعی دست یابد باید نگرش عمیق و درست در قضات خود ایجاد کنیم.

معاون قوه قضائیه با عنوان این مطلب که رئیس قوه قضائیه اهتمام ویژه‌ای به نیروی انسانی دراین قوه دارد، گفت: نیروی انسانی در دستگاه قضا رکن مهم و به اندازه قانون و سازمان حقوقی مجموعه مهم و تاثیر گذار است.

قضات کارگزار و کلید موفقیت دستگاه قضا هستند

وی با تاکید براینکه شیوه اعمال حاکمیت در قوه قضائیه با دیگر ارگان‌های دولتی متفاوت است، توضیح داد: در بسیاری از دستگاه‌های اجرایی نحوه اداره و اعمال قدرت براساس سلسله مراتب طولی است و احتمال اخلال و ضعف بسیار زیاد است.

امینی با اشاره به اینکه کارگزاران دستگاه قضا قضات هستند، افزود: با وجود اینکه در دستگاه قضا نیز سلسله مراتب داریم اما فرق ما این است که عامل قانون و قدرت ما قاضی است.

معاون آموزش و تحقیقات قوه قضائیه با تاکید براینکه دوام و قوام دستگاه قضا در دست یک قاضی مجرب و توانمند است، اظهارداشت: دستگاه قضا زمانی کارآمد است و خوب اداره می‌شود و مردم راضی می‌شوند که رفتار و عملکرد قاضی مثبت و ارزشمند باشد.

نحوه جذب نیروهای قضایی

امینی با بیان اینکه باید مسیر جذب، شناسایی و آموزش قضات دقیق و علمی باشد، افزود: تحول دستگاه قضایی بستگی به کارآمدی نیروی انسانی آن دارد.

معاون قوه قضائیه با اشاره به اینکه از سه کانال حوزه علمیه، دانشگاه و تاحدودی نیزاز کار‌شناسان الهیات نیرو جذب می‌کنیم، گفت: سیاست دستگاه قضا این است که ظرفیت پذیرش قضات روحانی و دانشگاهی متعادل و همپایه باشد.

وی با بیان اینکه باید امر قضا در حوزه علمیه جدی گرفته شود، گفت: اگر نگاه علمی و جامع به امر قضاوت در حوزه علمیه داشته باشیم می‌توانیم نیروهای کارآمد و توانمند زیادی را از حوزه علمیه جذب کنیم.

امینی با عنوان این مطلب که بیش از یک چهارم نیروهای دادگستری از تعلیم دیدگان حوزه علمیه هستند، ادامه داد: متاسفانه تعدادی از روحانیون امر قضا ملبس نیستند.
کد خبر 1490586

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha